SQZ-ie: merknaam registreren

De introductie van een nieuw product is een complex proces. Overwogen moet bijvoorbeeld worden of het product bij lancering op de markt een merknaam meekrijgt. Een merk of merknaam is in de meeste gevallen een bepaald woord of combinatie van woorden waarvan de merkhouder het merkenrecht heeft. Mensen die mij kennen weten, dat als ik iets doe ik het ook gelijk goed wil doen. Het zit in mijn aard om dingen aan te pakken en gewoon uit te proberen. Soms maak ik keuzes op basis van heel veel informatie die ik rangschik in lijstjes. En bij gelegenheid doe ik wat goed voelt en wacht ik op de uitkomst. Volstaat de uitkomst niet, dan probeer ik iets anders.

Voor het door mij ontwikkelde Sensolaken besloot ik een treffende merknaam te laten registreren. Een combinatie van de Engelse woorden ‘squeeze’ en ‘hug’ leek mij passend, want dat is immers wat het Sensolaken doet. Het geeft een bepaalde druk die als een knuffel voelt. ‘Hugeeze’ moest het dan ook worden; deze naam wilde ik registreren. Nu moest ik nog een bedrijf vinden die dit voor mij kon doen. Via mijn netwerk kwam ik uit bij Rise. Deze organisatie verrichte het nodige onderzoek en daar kwam uit dat ‘Hugeeze’ te veel zou klinken als ‘Huggies’ (van de luiers).

Hartje van SQZ-ie logo

Ondertussen had ik Liseth van Blitz Ontwerpt al gevraagd om mijn idee visueel uit te werken. Hieronder zie je wat zij heeft gemaakt:

Ik maakte dus een leerzame fout;  ‘Hugeeze’ viel af en ik moest weer gaan brainstormen. Opnieuw startte ik een zoektocht naar een naam die makkelijk te herkennen is, niets zegt maar eigenlijk wel duidelijk iets zegt, als je begrijpt wat ik bedoel. Gelukkig ben ik iemand die heel veel bewaart (soms teveel) en had ik een lijst van potentiële nog beschikbare namen.

Na intensief overleg met Evelien Udo van Rise heb ik besloten om SQZ-ie te laten registreren als merknaam bij BOIP (Benelux Office for Intellectual Property). Evelien stelde mij gerust; uit ervaring wist ze dat het nauwelijks voorkomt dat een registratie geweigerd wordt. Op 26 januari 2021 was het zover; voordracht van de merknaam SQZ-ie vond plaats . Op 1 mei 2021, na ruim 3 maanden wachten, werd de registratie officieel. De productie was inmiddels al gestart en snel nam ik weer contact op met Liseth voor het aanpassen van het beeldmerk. Kleur en stijl waren al bij haar bekend. Hieronder is het eindresultaat weergegeven. Daar ben ik heel bij mee.

Logo SQZ-ie

Onder de klassificatie nummers Cl 20 en Cl 24 kan SQZ-ie o.a. lakens, dekens, kussens, kussenslopen en hoeslakens produceren. Hier zijn wij druk mee bezig en hopelijk kunnen we snel onze ideeën uitwerken en uitbrengen.

Laat een reactie achter